mandag 7. desember 2015

Jaja, det var lørdagshesten sin det ... :-P

Gikk vel i grunnen den veien høna sparker på lørdagen for Utopia. Kusken brøt løpet etter gjentatte galopper, og det ble ikke mye til resultat og skrive heim om ;-)Her fra starten jeg er jo optimist inntil det motsatte er bevist, og synes mærra ser riktig så fin ut.Spor 3 i volta går greit det også, og hun kommer seg feilfritt avgårde.

Men det tok ikke lang tid før den første galoppen kom, og den andre osv .... Da brøt Blekkan løpet, og kunne fortelle at "i dag var det ikke plass til beina, hun slår sammen og galopperer hele tiden".

Nå skal det ikke mye til for at Utopia spretter i galopp, men i helga skal vi ta på oss mye av skylden sjøl. Hun fungerer aller best når hun er nyskodd på frambeina, skal ikke mye hov/tå til før travet ikke stemmer, må nesten si som Anne Grete Preus; "Av og til er en millimeter nok" ;-).

Utopia er ei lita mærr med et veldig stort frambeins-steg. Strengt tatt har hun et fint og ukomplisert trav. God rytme, fin stil, og det ser veldig fint ut i "normalt tempo". Men hun har en frambeinsaksjon som er et par nummer for stor for lille mærra. Hadde motoren (bakbeinsaksjonen) vært like stor, hadde det kanskje vært litt mere harmoni i travet, men den er ikke det. Så når hun skal prøve og sette opp farten litt, blir det mye "kaving" med frambeina, og litt for lite kraft/skyv bakfra. Og det er vel mest henne eksteriør som er "skylda". Hun har et relativt kort og rett kryss, og det er akkurat det motsatte hun skulle hatt som traver....

Ellers er hun lita og sterk. Når jeg sammenligner henne i bakkene alle her har gått i, er Utopia en av dem som spretter lettest opp bakkene, men det hjelper ikke så mye for farten i banen.

Jaja, sånn kan det gå på en lørdag, bryter løpet pga galopper. Men vi får bare brette opp ermene, sko mærra og ta nye tak. Usikker på om det blir flere løp for henne før nyttår, mulig det var et hun kunne meldes til i romjulen, vi får se.

Dag Åsa og Linna trener godt i løypa inn til Møssjøen for tiden, det har vært en liten periode med snø, og da kjører vi litt styrke i marka. Men i helga har det vært ekstremvær i landet vårt,  ikke så mye her oppe i Trøndelag heldigvis, men regn og blest har vi da fått litt av vi også. Den fine snøen forsvinner vel igjen, men jeg satser på at den kommer tilbake når Synne har herja seg ferdig :-)

Ha en fin mandag, Annelise :-D


Ingen kommentarer: