tirsdag 12. januar 2016

Kuldebølge...

Jepp, nå er det kaldt i hele landet, Norge ligger innestengt i en kald sone nord for jetstrømmen, og vi har en stabil kuldeperiode. Det snør på sørlandet og østlandet, men vi har barfrost, sprettkaldt og barfrost....

Godt å slippe regn og gjørme, men litt lei av sur og kald vind. Minus 10 grader og laber bris (det er yr sin terminologi, for meg føles vinden som en liten storm gitt... ;-), er kaldt. Vinden kjennes som isnåler i ansiktet, så det gjelder og kle seg godt, både to og firbeinte.Et fint trekløver dette, alle med litt hvit pynt. De holder nok varmen når de freser rundt og leiker seg.Bella er ikke like aktiv, for hun sliter nok litt med denne barfrosten, i alle fall ømmer hun seg noe når vi tusler over det steinharde gårdsplassen på vei ut til beitet. Men vel ute på det frosne gresset går det greit.Sunflower har fått på seg sko, hun sleit mye på barfrosten, tung som hun er pga drektighet, så hun satte pris på sko, mye mere komfortabel ute nå. Så har hun fått seg et nytt hjem, og flytter i løpet av uka her. Vi er kjempefornøyde med Sunflower sine nye eiere, kunne ikke blitt bedre, for hun flytter bare til nabostallen :-). Vi blir jo glad i disse gampene, og det er ikke lett "å kvitte seg med" dem etter flere års "samliv". Men Joar & Marie på Remarka har en flott utegang, og ei drektig varmblodshoppe, og får dermed to flotte (selvsagt..hehe) føll til våren. Jeg håper og tror de vil trives med hverandre, og at Sunflower lager mange flotte travere til dem :-). Lykke til hos naboene Sunflower, vi sees nok igjen :-D.

I helga fikk de treningsfri traverne. Utopia går bare "på stas" nå, blir ikke mere travtrening på henne. Men Linna og Dag Åsa jobber på som normalt. Eller, dvs de har fått fri i helga. Det krøp ned mot 19 minus, og da fikk de slippe trening. Men i går var det på'n igjen, Dag Åsa fikk tusle i bakkene nede i Hjelpdalen og nedenfor Beistadmoen.Der er det blitt et aldri så lite isberg langs veien. Skulle tro det er sprengte vannrør ovenfor, men det er bare ett oppkomme, det har pipla opp vann en stund, men nå ser det kanskje ut til at frosten har lagt et lokk over oppkomme ?

Det er på ingen måte gode treningsforhold nå, når veiene er harde som betong. Da er det godt vi har en liten bakke nede i en skyggedal der sola ikke når vinterstid. Der kan gampene jogge lett opp på fryst gressbakke med noen snøflekker, noe bedre det enn betongharde grusveier :-)Det er alltid sprettkaldt nede i den dalen der, som å kjøre inn i en fryseboks, men greit nok nå mens vi venter på snøen. Ja, til og med lengter etter en bitteliten halvmeter med snø :-).

Linna er meldt til løp til mandagen, det har ikke kommet noe lister enda, men i går kveld var det relativt få hester meldt, virker som det er flere som sliter med treningsforholdene rundt om kring.

Vi holder dem i gang nede i den bakken, blir styrketrening nå, ikke helt optimal oppkjøring til løp, men det er ikke mye å gjøre med været ;-)

Nå er det ut i kulden/vinden og trene hest, ha en fin dag :-)

Annelise


Ingen kommentarer: