fredag 22. januar 2016

Tid for temming :-)

Utopia får litt alternative oppgaver nå siden hun er tatt ut av travsporten, nå får hun heltidsjobb som mentor og "støttekontakt" en periode framover. To stk røvere skal kjøres inn i løpet av våren, og Utopia får i oppgave og forberede dem på tiden som kommer :-).

Hun går med andre ord i sin storebrors hov-spor på flere måter faktisk; hun ble også årets kaldblods 2015 i travlaget *applaus* :-). I sterk konkurranse fra sin venninne Mølleslettens Linna, stakk Utopia av med denne gjeve tittel med 200,- kroners margin :-). Close race der i gården, eller her i gården :-).

Men tilbake til vårens oppgaver for Utopia;Bella får være med på første turen, i snøvær. Ja, det laver ned nå! Jeg ba så pent om 30 cm nysnø, men glemte vist å presisere at det var totalmengden jeg ba om, ikke døgnrate.....!  Så vi har da fått skikkelig vinter og masse snø å trene i. Det første de små må lære er å stå bundet på veggen, og sammen med en som kan dette godt, går det fort å lære. Litt små-protestering, så er det greit.Nesten like høy som Utopia nå, men vesentlig slankere type. Så bærer det avsted i marka;Tar noen meter og akseptere denne vogna som "følger etter" og lager skumle lyder, men siden Utopia synes det er helt ok, finner også Bella ut at dette var vist ikke noe farlig likevel.En liten runde opp til Møssjøen er nok første turen. Bella tok det hele med fatning, og oppførte seg pent hele turen. Etterhvert får vi utfordre Bella litt og ta turen nede i grenda og vise fram søppelbøtter og postkassestativer og alskens skumle greier langs veien :-).

Så var det Hauk Viking sin tur;Står klar inne og venter på sin første "trenings-tur" i vogn, eller siden av vogna.Noe mere leik og ablegøyer i denne karen, hingst må vite :-), men i den dype snøen ble han fort litt for sliten til å bedriver slik leik.I nydelig vintervær tusler han etterhvert lydig og pent ved siden av Utopia.Ja, litt slitsomt ble dette, så herjing med mentoren ble det fort slutt på ja.

Vi får passe på og utnytte fine forhold for temming framover nå, og forberede småttisene på sitt liv som travhest.

Ellers har Linna fremdeles fri. Hun var tydelig forkjølt sist vi var ute, og har nå hatt fri ei uke. Får spenne henne for vogna en dag nå, å se om hun kan tusle en runde i marka uten hoste. Dag Åsa hosta en gang sist trening, så da tok vi det rolig. Skal prøve en lett tur i dag, og hører jeg mere host blir det en liten friperiode på henne også. Folk og fe har hostet i stall og stue, men de må da snart gi seg disse basseluskene  nå :-) Jørgen er mye bedre, og selv er jeg også ferdig med den verste svimmelheten.

Det ser ut som vi får relativt stabilt vintervær framover en periode nå, og ingenting er bedre enn det. Vi har fått nok snø, så jeg er mer enn fornøyd, nå kan det være slik ut februar synes jeg :-)

Ha en fin dag, AnneliseIngen kommentarer: