mandag 4. januar 2016

Tilbake til hverdagen igjen - endelig mandag ;-)

Og Godt Nytt År :-). Vi er godt i gang med det nye året nå, overlevd nyttårsrakettene, både de lovlige selve nyttårsaften, og de forbudte som smeller både før og etter.... Godt er det, og vi starter det nye året med blanke ark, og friskt mot.

Sportslig har 2015 vært bedre enn 2014, ikke akkurat så vanskelig det, for 2014 er så lant vårt magreste år i travsporten siden vi starta opp med godkjent prøveløp for første travhesten (Vinge Blessen) den 19/12 2005.

Utopia og Linna har stått for det sportslige i 2015, og de har fulgt hverandre ganske så jevnt, og avsluttet året med hhv kr 33.200,- (rekord 33.0) for Utopia, og kr 33.000,- (rekord 32.7) for Linna. De holder seg selv i kosten, og det må de nesten også ;-). Utopia vant overraskende et løp i 2015, og Linna har en 2. plass som sitt beste resultat.

For 2016 håper vi Utopia fortsetter og plukke premier, hun er nå blitt hele 6 år, og er ikke "ung og lovende" lengre, bare lovende ...hehe. Linna er fremdeles veldig ung og lovende, er blitt 4-åring, og har fremdeles muligheter til å delta i klasseløp ...hehehe. Eldjenta har lagt lista høyt her i gården, men som optimistiske amatører må en få lov til og drømme litt ;-). Linna har så absolutt potensiale i banen, og vi håper hun blomstrer litt i 2016.

Men i dag braker det løs for Utopia, løp på Leangen i kveld;Løpet er stengt på 54.000,- og Utopia starter fra strek. Så får vi bare krysse fingre og tær for at hun holder seg til trav og får med seg en premie hjem.

Ellers har hele flokken hatt "bursdag", og pr.def. blitt et år elder. Nå har vi ingen føll lengre, men et par flotte åringer;

Her er de, ute med resten av flokken. Bella er omtrent like stor som Utopia og Dag Åsa nå, langbeint og fin dame i rosa-grima si. Flytta dem over til "beitet" da det ble kuldegrader "over natta", og fryktelig hardt og ujevnt i luftegårdene. Føllene har gått i 3 uker fullstendig uten pupp, og jeg var spent på om de fikk lov til og starte på'n igjen. Men nei, Bella prøvde ikke en gang, der har det nok vært relativt lite melk og få på slutten av ammetiden. Hauk Viking derimot, sprang lykkelig til mora si, og ba om en liten skvett, men nei, der var det jammen meg tomt. Han fikk lov og prøve, men både mor og sønn fant fort ut at det var tomt gitt ;-) hehe. Han ble lang i maska gutten, og sprang bort til Dag Åsa for å se om det var noe å få der ;-) hehehe. Dag Åsa syntes ikke noe om det påfunnet, og Hauk Viking har nå forstått at livet som åring er noe helt annet :-).

Dag Åsa har blitt 2-åring, en edel og flott dame;med bein i nesa. Nesten like høy på baken som Utopia (145 cm) men noe overbygget pr i dag.  Dag Åsa her bein i nesa, og vet hva hun vil. Det er en del futt i den dama der! Ivrig, og en smule utålmodig på stall, men blitt en riktig så fin kjørehest. I motsetning til Utopia og Linna, har Dag Åsa ikke like lett for å blir rund. Tvert imot hun er slank av type, kanskje for hun er mye mere aktiv ute? Leiker masse med Hauk Viking og får mye egentrening. Hun har kommet veldig godt i gang med kjøre-treningen og er oppe i fine trenings-doser nå. Etter ca 40 turer med vogn i bakker og terreng, har vi nå lagt inn noen turer med travtrening på lokalbanen. Ikke noe hurtig tempo og snakke om,  jogger en runde i 3 min-tempo, og så litt skritt, før vi tar en ny joggerunde. Det blir 3 slike "intervaller" eller runder i jogg, før vi tar tusler/jogger hjem til stallen igjen. Nå som barfrosten har kommet, blir det en liten pause for jogge-treningen på banen. Får håpe det kommer litt snø og legger seg nå, så så det blir lettere og trene hest. Barfrost er fint og praktisk på mange måter, men gir ikke gode treningsforhold.

Dag Åsa sitt store mål for 2016 er to godkjente mønstringsløp. Jeg har ikke satt meg godt nok inn i den nye muligheten; premiesjansen, men har enda tid til å "lese meg opp" på dette, frist 30 april for og velge. Pr i dag tror jeg mønstringsløp er mest aktuelt, men jeg skal i det minste lese/sette meg inn i denne nye muligheten, før jeg bestemmer meg :-).

Nå blir det travløp på Leangen i kveld for Utopia. Når Linna skal debutere for året er ikke bestemt enda. Vi får se an været litt framover, og treningsmulighetene. Slik det er nå ligger det an til tungarbeid i bakker, så krysser jeg fingre for at vi får litt snø snart, og mulighet til mere travtrening, ikke bare tungarbeid :-)

Ha en fin dag :-) Annelise

Ingen kommentarer: