onsdag 17. februar 2016

Bella update :-)

En liten oppdatering på lille Bella som er i hovedstaden for tiden. Etter at veterinærene her oppe ved Melhus Hesteklinikk fikk diskutert litt med ekspertene ved Veterinærhøyskolen i Oslo, ble konklusjonen; klinikkopphold for Bella.

Så fredagen lasta jeg Bella på hengeren, og kjørte den lange turen (55 mil!!) til Oslo. Reisa nedover gikk veldig fin, Bella er så fornuftig og rolig, og sto i ro og spise høy hele turen. Fantastisk lynne i henne, så snill og grei i all mulig håndtering.Her sjekkes den nye hybelen, stor og fin, og masse rein spon, da er hun fornøyd lille kronprinsessa vår.Det var hester i de fleste boksene der nede, og det er bra, godt å ha hestevenner på alle kanter når en er ute å reiser til hovedstaden alene ;-) .

Hun ble grundig undersøkt i løpet av helga, og de planla operasjon, dvs inngrep under full narkose på mandag.

Og på mandags ettermiddagen kommer endelig telefon fra Oslo; alt vel! Hele inngrepet var vellykket, og de gir relativt gode prognoser.  De har renska opp såret skikkelig med det de kalte for "vannkniv", og fikk satt noen få sting der det var mulig å sy. Såret er stort, og det er mye vev som er "saget bort". Mesteparten av senen er "saget bort", og den vil ikke vokse ut igjen i den forstand. Men de mener at det vil dannes tilstrekkelig arrvev, slik at rester av senen vil sammen arrvevet danne et slags ligament som vil virke slik denne senen er ment å virke; som støttende/stabiliserende for sideveis bevegelser i leddet.

Kodeleddet var helt inntakt, og resten av gaffebånd-apparatet var også inntakt, slik at den viktigste delen av selve gaffelbåndet var uskadet (fra kodesenebeinet og oppover). De avsluttet operasjonen med å legge gips for å hindre bevegelse i leddet slik at det gror godt. Gipsen må de skifte etter noe dager da såret verker noe. Om sårhealingen går greit nå, uten komplikasjoner og infeksjoner mm, er det meget mulig at vi kan hente Bella etter ca 3 uker, og at hun kan bli traver når hun blir stor !! :-D

Så nå er det bare å krysse armer og bein for at såret gror uten komplikasjoner :-)

Ha en fin dag, Annelise.

Ingen kommentarer: