torsdag 11. februar 2016

Bokshvile for Bella :-(

Stakkars lille Bella vår, har skada seg ille og må stå inne på boks til det stygge såret/kuttet har grodd sammen. Får håpe det ikke tar så fryktelig lang tid, så hun får ut å røre seg sammen resten av flokken om ikke alt for lenge.

Hun har skada seg på boksen sin i løpet av natta, og fått et dypt kutt på innsiden av sin høyre bakfot. Hva som har skjedd er vi litt usikre på, men mye tyder på at hun har rullet seg "fast" i boksen, og i panikken/iveren etter å komme seg opp, klart å sparke løs jerngitteret framfor vindu, og dermed knust ei rute. Vi fikk lokal veterinær til stallen samme dag, for å ta nødvendig førstehjelp, og han frykta at den indre forgreininga til gaffelbåndet var kutta rett av. Det var såpass dypt kuttet, så han henviste oss bare videre til Melhus Hesteklinikk for en større sjekk samt røntgen for å se om det var skade på beinet.Her her foten etter jeg hadde fått skylt foten og konstatert at her er det bare å tilkalle veterinær for en akutt konsultasjon. Til venstre på bildet over er det satt inn en pil til den senen som er kutta tvers over.

Det er ikke noen "vanlig" skade, og de veterinærer jeg har vært i kontakt med hadde ingen noen direkte erfaring med, og prognoser for en slik skade. Men Lise og Charlotte ved Melhus kontakter Veterinær Høyskolen for å diskutere prognoser for et slikt "sene-kutt". Skaden er overhode ikke livstruende, men om Bella vil kunne fungere som travhest som voksen er pr i dag høyst usikkert. Vi får se om ekspertisen i Oslo har noe å tilføye.Her er verdens søteste på vei til klinikken i dag. Bare snill og grei! Går rett på hengeren og står som en prest hele veien til Melhus :-).

Bokshvile er "mitt lille mareritt", for våre gamper går ute i flokk hele dagen lang, og er slettes ikke vante til å sløve inne på dagtid. Men nå får de ta "turnus" resten av flokken, å bytte på og være selskapsdame inne sammen Bella. Så får vi bare krysse fingre å håpe på at det gror godt samme, og at hun kanskje til og med kan blir travermærr som voksen :-).

Jaja, sånn kan det gå, utrolig trist, men vi får bare gjøre så godt vi kan og håpe på det beste nå. Synd at denne stygge skaden skulle ta brodden av ukas høydepunkt; Innridning av Linna.

Innridning;


For nå har endelig Linna fått på sal og blitt ridehest! Jeg har bare venta på litt snø, slik at kjærringa skulle kunne lande mykt om mærra gjorde noen hoppe og sprett :-p .Her står hun, klar for sin aller første tur i marka med kjærringa på ryggen, og ikke lengre bak. Og det gikk så greit og smertefritt at. Hun tusla avgårde som hun hadde vært ute på ridetur mange turer. Snill og grei, og veldig ivrig til tross for masse snø og vasse i.Ikke så lang tur første gangen, vi tar det litt mer ro pga virusinfeksjon hun har hatt, men en koselig tur over skogen samt ned til Møssjøen ble det:Krevende bakke opp fra demningen, og enda tyngre i den dype snøen! Så framover blir det mulighet for mere variasjon i travtreningen for Linna :-), og gøy til meg med enda en ridehest på stallen :-)

Ha en god kveld, Annelise

Ingen kommentarer: