fredag 5. februar 2016

Nedbør og virus ... :-/

Ja, det er siste uka kort oppsummert ;-), mye snø/nedbør/slaps og mye virus! Linna ble lyst i hals og sjekket opp av fastlegen sin for en uke siden, og satt på både antibiotikakur og kortison. Hun var ganske sår i svelg, og full av slim, så der måtte det medisiner til !

Resten av flokken har snørret en del i tur og orden, men ingen er satt på noe medisin foreløpig, vil helst de skal fighte "gørra" sjøl, og få herdet immunforsvaret sitt litt. Så det betyr at de har hatt mest fri hele flokken faktisk, og jeg har måka snø !! Jørgen fikk et tilbakefall av influensa og feber, så det har vært hissige viruser og basselusker både i stall og stue her!


Linna har dessuten bedrevet litt selvmedisinering ;-) hehe. Hun har oppdaget at inntørka, frosne nyper er snadder, og renska buskene for nyper. Helt greit det Linna, veldig høyt innhold av antioksidanter i nyper, så det har nok vært et greit tilskudd i denne uka.

Den dagen der var foresten en flott vinterdag, oppholds og sol midt på dagen, og flokken kosa seg ute;Bella og Hauk Viking leiker en del, og de får med seg resten av flokken også, kjekt med en hingst ute blant mærrene, han setter fart på flokken og trimmer damene :-).

Så starta Linna på sitt nype-raid;Det er masse torner på disse buskene, og jeg er ikke spesielt glad i dem, henger seg fast og "nekter å slippe" :-). Så Linna får bare spise ja, alt hun orker.

Har vært ute å tusla/småjogga et par turer nå, og det ser ut som viruset har slept taket, så over helga regner jeg med hun er tilbake i normal trening igjen.

Før disse virusene satte inn rakk jeg å kommet et lite stykke videre på temming av Hauk Viking :-). Han har fått smake på bittet, og vært med Utopia som håndhest på liten ridetur. Bitt likte han ikke noe særlig, det gjorde heller ikke mora som lita, så der har de en sak felles. De fleste føll reagerer på bitt, men det er stor forskjell på dem med hensyn på tiden det tar og akseptere den greia i munnen.

Jeg har god erfaring i å ha på bittet i leik, for å avlede oppmerksomheten. Så de første dagene bruker jeg det mens de leiker på ridebanen med annen hest. Så blir det etterhvert en del av utrustningen når jeg har med hest på tamp (kjøring eller ridning); hodelag med bitt under taugrima. Hauk Viking var snill og grei som håndhest sammen Utopia på tur, så neste gang får han ha på hodelag med bitt under;I dag skal Linna få ut å kjøre liten tur, øker intensiteten bittelitt, men vi har det ikke travelt, så det blir nok en rolig tur, så får vi satse på at vi kan trene mere som normalt til uka :-)

Ha en fin dag, Annelise


Ingen kommentarer: