søndag 21. februar 2016

Vintertrening :-)

Nå har vi hatt ei uke med ganske fint vintervær, og da er det hestetrening langs fine vinterveier eller i marka på dagsorden. Flokken (med unntak av Bella da) ser friske og raske ut nå, virus og basselusker ser ut til å være bekjempet, og ting begynner å normalisere seg litt treningsmessig.Linna har vært på tur ned til flata og gått lange intervaller fra E14 og til "bunnen" av Beistadgrenda. Fine vinterveier må utnyttes, og Linna syntes det var trivelig med tur helt ned til Flata og sivilisasjonen ;-)Jeg tror ikke hun har vært helt nede til E14 før, så Linna var lett på foten og syntes det var spennende på tur.Utopia har også vært "på jobb", kan ikke bare drive dank selv om hun ikke skal ut å gå flere travløp. Hun får gjøre tjeneste for seg, og er her ute og viser Hauk Viking hvilke treningsløyper han skal gå i til høsten. Vikingen har vært ute på tur "i vogn" en gang tidligere, i marka og da var det dypsnø. Det tror jeg han har glemt; at vogna bak ikke er farlig! For på onsdagen var det masse krutt i gutten, og den farkosten som hang fast i Utopia var så skummel. Farlige lyder av dekk på snø og is, huttemegtu. Men siden Utopia tusla avgårde som den "gammelmærra" hun er, fant han ut det var greit guttungen også.Her er vi tilbake, ferdig trimmet, og Hauk Viking får velfortjent ros for fin oppførsel (etterhvert.... :-P ). Utopia ser diger ut på bildet, men kameravinkel lyger, hun er knapt 147cm høy (eller lita), og Hauk Viking er blitt ca 138cm (på krysset). Det er ca 10 cm mindre enn mora var på samme alder. De vokser litt i rykk og napp, så det er ikke godt å spå hvor stor eller liten Vikingen blir når han "blir stor". Jeg gjetter på an blir normal mot liten ? ca like stor som pappa'n sin kanskje (Norheim Faksen; 151cm). Linna har blitt 152cm og er vel relativt ferdig vokst. Det er bare Utopia av våre som har lagt på en cm eller to etter hun ble 4 år (heldigvis, ellers hadde hun stoppa på 145 cm ... heheh).

Dag Åsa har også vokst noe, mest bak, men framparten kommer som regel etter;Hun er blitt 146 cm på baken (måler unghestene konsekvent på krysset da manken er så diffus, og måler der når de er mere ferdig utviklet og manken kommer tydelig fram). Slank er hun også, det har hun vært hele tiden, men hun spiser som "en hest" bokstavelig talt. Åsa er edel og smekker type, veldig aktiv ute sammen Hauk Viking, og har enda ikke vært i nærheten av å bli tykk. Trener bra gjør hun også. Skarp og bestemt frøken på stallgangen, med egne meninger og meningers mot. Men ute på tur er hun veldig fin å kjøre. Jobber godt og riktig, og oppfører seg eksemplarisk på tur :-).Linna som har blitt ridehest, får mere variert trening nå, og er her på tur med Hauk Viking, stadig ny oppgaver når de går over i de voksnes rekker :-).Og når føre tillater det, får Vikingen være med på tur i marka, skal tidlig krøkes osv.. Han er veldig snill som håndhest på ridetur, tusler stort sett bak og synes det er greit.Litt slitsomt er det også, og vi kommer tilbake til stallen god og svett. Hauk Viking har hodelag med bitt under taugrima, bare for å venne seg til at bitt hører trening til, det er bare å venne seg til dette først som sist. Han synes i grunnen det er helt greit, og har for lengst funnet ut at det er ok greie å ha på.

Fra Veterinærhøyskolen får jeg gode oppdateringer på Bella. De skal ha ros for god oppdatering, ja endog til med bilde;Slik så det ut etter et par dager med første gipsen. Her skiftes den pga såret har verket litt (ut drenet som henger ut bakers i sårkanten). De har tatt ut dette drenet nå, og gipset på nytt. Bella er komfortabel med gipsen, og de skal sjekke såret på nytt over helga. Måtte dette bare fortsette å gå så bra som det gjør nå!

I dag er det strålende vintervær, og Dag Åsa skal ut å trenes, ha en fin søndag :-)
Annelise

Ingen kommentarer: