tirsdag 8. mars 2016

Du Linna du Linna... ;-)

Da ble det galopp igjen, og nest sist i mål... jaja, sånn gikk det i går på Leangen.Løpet startet på verst tenkelige vis for "hissig-proppen" vår, med x antall omstarter. Kom ut av tellinga, men jeg tror de tuta for omstart hele 4 ganger faktisk. Da var hun så hissig og heit, og hadde bare lyst å galoppere (da går det raskere unna må vite... :-P ). Kusken klarte å holde henne i trav, tross det ene forsøket etter det andre på å hive seg over i galopp. Men til slutt klarte hun og hive seg over i galopp så klart, og når Solhus fikk henne i trav igjen, ja se da travet hun som ei klokke....

Som de andre kuskene som har kjørt Linna før, er tilbakemeldingen fra Solhus i samme gata; ikke noe feil på balanse, ikke noe urytme som tilsier "vonter" eller halt osv, det sitter i hodet. Ok, men hva gjør vi for å fikse det ?? Solhus mente vi måtte være litt tøffere med Linna, kreve mere av henne, både i trening og i banen (varming spesielt). Mærra er i puberteten, og oppfører seg som en to-beint "fjortis" som får beskjed om å ta på lue (det er kaldt ute) eller bruke hjelm når du sykler til skolen; "seriøst ?? (snur ryggen til å går, uten hjelm og lue så klart)....

Ja, Linna er typen som "svarer i mot", bare fordi! Hun er en smule egenrådig, og liker å gjøre ting på sin måte. Tøff i skallen, og vil gjøre det aller meste på sin måte. Så Solhus har sikkert rett han, så nå endrer jeg opplegget litt, vi strammer inn grepet for å si det slik, og Linna skal få jobbe litt... Så får vi se da, om den medisinen virker ;-). Vi har med hell lyttet til råd for Solhus før vi. Glemmer aldri i starten på Vinge Blessen sin karriere; Solhus skulle kjøre et jobb med han. Da han kom inn var beskjeden kort, og som følger; "Veldig god hest men alt for dårlig trent, takk for lånet" .

Hehe, brutal beskjed å få, men vi hørte etter, meldte oss på kurs i puls/laktat/trening av hest (i 2008 hos Morten Antonsen på Gran i Hadeland). Og noen få år etterpå sto Blessen med over 300.000,- på bok og rekord; 24.1 - så Solhus hadde rett han!

Fra det ene til det andre; Bella vår :-) hun er hjemme igjen!!
Her har vi ankommet Stjørdal og stallen etter 8 timer på veien fra Oslo! Rett i krybba og kveldsgrøten sin. Synes hun har vokst, og så var hun litt slankere enn da vi leverte henne. Men det er ikke så rart, hun har vært ganske dårlig stakker. Feber og liten matlyst i flere dager etter operasjonen, men nå krysser vi fingrene og satser på at det kun går en vei; den rette !! :-)Slik så såret ut på søndagen, før det ble bandasjert for kjøreturen oppover. Det er litt av en utvikling;Over er utdrag fra journalen vi fikk med oss hjem.

Det som skaper litt usikkerhet nå er merket av på røntgenbildet; en reaksjon på knokkelen. Denne reaksjonen kan utvikle seg til noe de kaller et sekvester  (beinvev som avstøtes på grunn av infeksjon). Skulle det går slik, må dette sekvesteret fjernes kirurgisk, men de anser sannsynligheten for det som liten. La oss håpe de har rett, og at Bella slipper flere operasjoner nå!

Det er uansett bokshvile som gjelder for henne nå, og resten av flokken får ta sin del av "venninne-turnusen" inne. Det er i allefall godt å ha henne hjemme nå, hun er så snill og kos, og den flinkeste av alle til å tåle bokshvilen. Men nå står dagens stallarbeid for tur, ha en fin dag i sola :-)

Annelise  Ingen kommentarer: