tirsdag 29. mars 2016

Og da er årets Påske over :-)

Og nå er det vår ! Mildt og fint ute, litt vind, men vår i lufta. Vi har hatt litt forskjellig vær i påska, både regn og sludd, og sol! Bilder er stort sett knipset på godværsdagene, så det ser nå ut som vi har hatt drømmepåske i mitt fotoalbum ;-)

Vi har hatt hjemmepåske, og temt unghest! Både Bella og Hauk Viking har fått en skikkelig dose "voksen-opplæring" i påska, og er snart klare for vogn! Og Linna og Dag Åsa har trent sammen i bakkene. Linna i den tunge trykkvogna, og Dag Åsa har gått med lett speedcart, og da har de fått fin og tilpassa trening sammen de to damene. Koselig for både hestene og oss på to bein!Her står Dag Åsa og Linna klare for litt trim, i påskesol :-).Mor og sønn koser seg ute sammen. Begynner å bli diger Eldjenta nå, og hun er inne i siste delen av drektigheten. Har termin 10. mai, og går hun like lenge som i fjor, kommer føllet 20. mai. Hauk Viking går ute sammen hele hoppe-flokken enda, og enn så lenge går det helt utmerket. Men - i løpet av våren må han skilles fra damene. I sommer skal han på hingstebeite, og til høsten... ? Tja - det har vi ikke tatt stilling til enda. Han kan ikke få sammen hoppeflokken vår, det er det eneste som er sikkert ;-). Men hva vi gjør med han til høsten er fremdeles et åpent spørsmål.Han er en flott kar, snill og grei, og temmelig lik sin mor Eldjenta i fargen. Tømkjøringa har hatt tatt veldig greit, i grunnen veldig godt lynne og fin innstilling på Vikingen vår.Når det gjelder Bella, så har såret lukket seg helt nå :-). Vi har kommet så langt uten tilbakefall og komplikasjoner. Veldig greit at såret lukket seg enda mens de gikk ute på snø, nå går vi inn i en sølete periode, og det er aldri enkelt med åpnet sår! Hun er ute med flokken som normalt nå, og er så glad og fornøyd at det er en fryd. Hun rakk et par turer på tamp i vogn før hun skadet seg, og nå har vi fortsatt der vi slapp med det. Flere turer ute med Utopia har hun vært, og vi har begynt tilvenning til hodelag og bitt.I begynnelse av påska så såret slik ut - og nå vises det knapt :-)Over er første turen i vogn etter mange uker på boks. Litt skummelt med alt vannet som renner, men ellers takler hun "to-spann-treninga" greit. Utopia er gull til slike oppdrag, hun gjør akkurat det hun får beskjed om, hverken mere eller mindre (i alle fall ikke mere... hehehe).

Utopia har i grunnen hatt en ganske travel påske :-), temmet unghester og vært mentor for både åringene og Dag Åsa.Her er hun med Dag Åsa på tur, bare fordi Dag Åsa ikke liker å stå inne alene når vi seler på til kjøretur. Utopia får da oppdraget med å være selskapsdame i stallen, og siden været var så nydelig, fikk hun henge med på turen også, tusle bak og få litt lettere trim for #sommerkropp2016 ...hehe.

I dag er det Linna som skal ut å trene ei litt tøffere økt igjen, etter et par litt roligere økter i påska sammen Dag Åsa, så er det tid for å "pushe" litt melkesyre i dag :-). Sola skinner, det er sikker rundt 10 varmegrader ute, og jeg skal kose meg ute med flokken i dag, ha en fin dag!

Annelise

Ingen kommentarer: