onsdag 13. april 2016

Siste måned av drektigheten :-)

Nå er det endelig skikkelig vår, og Eldjenta er inne i sin aller siste måned i drektigheten. Termin er 10 mai, og hun begynner å bli riktig stor nå, magen har vokst mye siste ukene.Et mindre flatterende bilde rett bakfra ;-) Begynner å bli kul på magen ja. Hauk Viking går enda ute med mærrene, og det får han så lenge det går bra. Har imidlertid alliert meg med nabostallen som har flere vallaker, om et mulig opphold hos dem om guten plutselig "blir kar" før han skal på hingstebeite. Liker ikke tanken på å sette han alene i en luftegård, han er bare barnet enda, og flokkdyr, tror det blir temmelig frustrerende og brutalt for ham å bli satt alene i en paddock. Men vi vil ha han på Trøen så lenge det går, men i slutten av måneden, eller i mai, må vi vel vurdere å skille han fra hoppene. Han har i det minste lært seg å respektere damer... de er relativt tydelige med han om han herjer for mye. Dag Åsa er bestekompis, de to leiker som unghingster gjør, hun er ei tøff og aktiv frøken ! Bella er ikke like glad i Hauk Viking, men hun løper i fra han på sine lange slanke bein. Eldjenta er fremdeles veldig tålmodig og imøtekommende selv om det ikke er lenge til "lillebror" kommer (jeg tror det blir en hingst i år også, men håper jeg tar feil; ønsker meg hoppe).Så har Eldjenta fått stelt sine tottelotter, og hun har solide hover!! Skal en tro på alt en finner "på nett" om hovstell, burde hun hatt små og innsnevra hover hun, som første gang ble skodd på våren som åring, i forbindelse med innkjøring før sommerbeite.

Men nei, dette er solide "pailabber";Få av våre hester som kan skryte av samme hovkvalitet som Eldjenta, og det har også Hauk Viking arvet, skikkelige hover!

Ellers så skal Dag Åsa og Hauk Viking på unghest utstilling til helga :-) Vi har prøvd å stille unghester om våren, men vært forhindret av div. 80-års dager og 60-års dager et par år, men nå skal vi! Det blir spennende.

I den forbindelse har Hauk Viking hatt ei "temme-økt" på ridebanen (som endelig har tørket opp etter en lang vinter!!) samme Jørgen, og i sine hjemmevante omgivelser er han snill som et lam, veldig trivelig gutt å jobbe med. Hvordan han oppfører seg på bortebane med mange nye inntrykk er jeg veldig spent på !Litt fotografering må til gutt, Hauk Viking titter oppgitt bort på matmor og lurer på om jeg ikke er ferdig snart ;-)Og etter dette bildet avsluttet vi, stram og flott kar. Blitt passe stor, og ikke så "liten, lubben og lodden" lengre. Enda er det litt pels igjen, men under vinterfrakken er det en flott herremann!

Hauk Viking er også med Utopia på turer, venner seg til å "gå i vogn" på mine måte;Så en liten videosnutt fra helga, Dag Åsa har vært på trening men Utopia på slep. I samtrening med andre hester merker jeg at Dag Åsa ikke vil gå i tet, men hun er veldig god "på opphenting". Det er nå i tet man skal til slutt, så da må vi trene på det, derfor er Utopia med på slep så Dag Åsa blir vant til å å gå først :-)Da er det på tide å trene litt hest igjen, ha en fin dag :-)

Annelise

Ingen kommentarer: