tirsdag 19. april 2016

Utstilling :-)

Så har to unge håpefulle vært på sin aller første utstilling, i regi av Ørland Travklubb på Skoglund travbane.

Dag Åsa har vært ute å reist før, da hun kom til oss fra Oppdretter i Voss, men Hauk Viking har aldri vært "på bortebane" før. Han har heller aldri møtt andre hester "med tut" ;-). Gutten har levd som eneste hane i hoppeflokken vår, og har nok trodd han var eneste hest av "sitt slag", helt til søndagen ! Da fikk han møte andre gutter med testosteron, og du verden hvor spennende det var !

Vi har aldri vært på Skoglund travbane før, og det var et positivt bekjentskap. Flott anlegg som bærer preg av stor og god dugnadsinnsats fra sine medlemmer, eksempel til etterfølgelse !! :-)

Hauk Viking stilte som eneste åringshingst, og ble dømt i samme ring som 2 års hingstene. Vi hadde trene hjemme på å gå pent siden av, trave pent, og stå i ro. Men på ridebanen på Trøen var det en smuuule kjedelig, og det var såvidt han gidda å jogge med matmor. På Skoglund var det IKKE kjedelig, og gutten hadde ikke ro nok "i knotten" til å stå pent å vise seg fram for dommerne. I tillegg til lopper i blodet, hadde han en samtale gående med de andre unghingstene samtidig, hele tiden, og jeg burde nok hatt med meg et hørselvern, hehe.  Men vi fikk da mønstret, og vist fram gutten, og han fikk en god bedømmelse;Hauk Viking fikk 8 på Rasetype og preg, samt Kroppsbygning og eksteriør. Frambein; 7, bakbein; 8, Høver; 8, Bevegelsenes korrekthet; 8, Beinkvalitet og beinstilling; 7,5. Skritt og trav; 8, Bevegelser; 8, Helhetlig eksteriør 8.

Han ble definert som en åring av god type, og fikk noe trekk pga parallellforskyvning høyre framme. Det stusser jeg en smule på, klarer ikke så at det er noen parallell forskyvning der i det hele tatt. Jeg skal ikke påstå at dommerne tar feil, men jeg ser i alle fall ikke det samme som de ser, og vil nok få en veterinær til å komme med en kommenter ved neste mulighet. Men ellers er vi meget fornøyd med bedømmelsen av gutten. Han fikk sølvskje, og stilt som nr 1 i kvalitet, og gikk videre til konkurransen om Dagens Hest tittel.Der silte de ut hester i puljer, og etter at et par puljer måtte forlate ringen, ble dagens hest ropt opp. Det ble ei flott åringshoppe etter Bork Odin; Røyns Kristine. Hauk Viking hang med helt til siste slutt i bedømmingen :-).

Dag Åsa oppførte seg noe roligere enn sin kompis, men har helt klart bein i nesa og litt lopper i blodet hun også. Ikke fullt så snakkesalig hun, men svarte på Hauk Viking sine rop når han satte i gang :-) .

Det var 3 åringshopper og 3 stk 2-årshopper som ble bedømt samtidig. Det kom selvsagt ei regnskur mens Dag Åsa og jeg venta på å bli bedømt, så den blankpussa pelsen ble en smule regnvåt... jaja, men det var nå likt for alle :-).

Ørland Travklubb er svært godt skodd på fotograf-fronten, og alle bildene her er tatt av Katinka Hestnes Lande og Trude Buhaugen, tusen takk for flotte bilder :-).Venter mens regnet pøser ned.

Dag Åsa fikk karakterer; fikk 7 på Rasetype og preg, 6,5 på Kroppsbygning og Eksteriør. Frambein; 7, bakbein; 8, Høver; 7,5. Bevegelsenes korrekthet; 7, Beinkvalitet og beinstilling; 7. Skritt 8, og trav; 7, Bevegelser; 7,5, Helhetlig eksteriør 7.

Nå er jeg inhabil så det holder, og ikke utdannet dommer heller, så jeg skal vokte meg vel for å si noe galt om bedømmingen her. Men min følelse er at den er noe streng på et par punkter... Hun ble beskrevet som en høgstilt hoppe av bra type. Men det er når dommerne mener hun at svak muskulatur og rygg og lend noe protesterer inne i meg, veldig.....  Dag Åsa er svært godt trent, og hun er en langbeint, edel og en slank type. Hun ser på ingen måte ut som en muskelbunt av en tettpakket springer nei, men hun er laget for å løpe. Hun er så godt muskelsatt over kryss og baken at hun strutter faktisk.... så ja, jeg er litt uenig (og inhabil...hehe) i dommernes vurdering. Nå var dette allround dommere, ville kanskje tro at spesialdommeren for traverrasen ville sett på Dag Åsa med et litt annet blikk kanskje ??

Hun endte opp med søyfe, og ingen av 2-årshoppene ble stilt i kvalitet.

Uansett, det er traver hun skal bli, og er så vakker som det går i mine øyne, så vi får bare jobbe på videre og forberede henne for vårens/sommerens store mål; mønstringsløp på travbanen.

Alt i alt er vi veldig godt fornøyde med helga. Hestene fikk en fin tur med henger, og masse flott sosial trening. Hingstebassen har fått sin første sølvskje;Så det ble mere som en dåp for han! Takk til Ørland Travklubb for flott helg, vi kommer gjerne tilbake :-)

Annelise

Ingen kommentarer: