torsdag 5. mai 2016

Kom mai du skjønne milde :-)

Og det ble vår! Endelig slutt på slaps og snø, nå er det vår og varmen har kommet ! Hestene nyter livet ute, og trives åpenbart like godt i sola som meg;Bella og Dag Åsa er skikkelig bestevenninner, de henger sammen hele tiden, og når Dag Åsa er ferdig med dagens treningsøkt, står Bella klar ved porten og venter på venninna si. De er akkurat like store også nå, begge 147cm høy, og relativt slanke og langbeinte begge to. Samme farger og hvit sokk (Bella har to hvite) samt bless. Hadde det ikke vært for at Dag Åsa sin man og hale er såpass fyldig og tett, kunne hun ha gått for en varmblods hun. Sååå langbeint og edel hoppe.

På tirsdagen var Bella en tur til veterinærene på Melhus, og fikk sjekket foten sin.Står her noe skeptisk og venter på at dopet skal virke. Såret har grodd veldig bra, og alt har sett svært lovende ut, så jeg hadde trua på at veterinærene skulle være fornøyde, og DET var de :-). Hurra, nå er Bella offisielt friskmeldt, og det er bare å temme/kjøre inn som normalt! Så deilig.

Det er nå ende for tidlig å si om denne skaden vil ha noe å si for framtidig trening og forhåpentligvis travkarrière, men det er så langt veldig positivt, og bare tiden vil vise OM det skaper noe problemer på sikt.Røntgenbildet her viser hevelse på innsiden av av foten, og den skylles arrvev samt noe forbeining på kodeleddet. Da arrvev og overbeinet ikke vokser, vil det bli relativt sett mindre med tiden. Det ligger også plassert slik at det er ikke tema og operere ut beinbitene heller. Veterinærene menter pr i dag at et slikt inngrep vil ha større risk for komplikasjoner, enn denne lille forbeiningen som er der. Bella går og løper helt greit på foten, og det er i alle fall ingenting som tyder på at hun har vont eller på noen som helst måte reserverer seg pga skaden fra i vinter.

Linna;
Har hatt en relativt tøff treningsperiode de siste månedene, mye styrke og mye "lang-distanse-jogg". Har endra litt på treningsopplegget, unngått sånn type trening som gjør hester heite, da topplokket der i gården har mer enn nok futt! Så har hun endelig fått på seg sommersko, og jeg har testa henne litt på lokalbanen den siste uka;På lokalbanen er det kjempefine forhold nå, og Linna gjennomførte tidenes beste hurtigarbeid der på mandagen. Ikke en eneste galopp, og trava som fort som hun aldri har gjort før! Så nå har jeg funnet fram løpsbulletin igjen, og Linna har et løp 16 mai som vi sikter oss inn på. Da er målet feilfritt løp, og klarer hun det er jeg fornøyd uansett plassering :-)

Eldjenta går fremdeles og "ruger", og det er som forventet. Stor og tykk, men like blid og glad. Jeg har jo et lite håp om at hun ikke går 10 dager over tiden som i fjor, og pr i dag er det ingen ting som tyder på fødsel i løpet av de aller nærmeste dagene. Termin er 10. mai, og føllet kan i teorien komme når som helst, men i fjor var hun relativt lett å lese, så jeg har is i magen enda :-)

Ha en flott Kristi Himmelsprett dag :-)

AnneliseIngen kommentarer: