mandag 23. mai 2016

Litt beiteliv

Flokken har fått "tyv-starte" litt på beitelivet nede på Lynkyl-åkeren :-) Alltid like populært det. Vi har jo så heldige å  ha beitene rett utenom stalldøra, og kan dele av og sette av akkurat som vi vil. Og når det plutselig blir "sommer" og fin varme ute, fikk flokken sin første utenatt i helga."Litj-tuppa" vokser og begynner å bli stor pie. Har hatt litt følldiare, men ikke så ille som storebror hadde i fjor heldigvis. Hun hopper og spretter, og er ei aktiv og sosial frøken. Eldjenta er rutinert i år, passer på, men er ikke sååååå opptatt av at "lille" ikke får hilse på de andre. I fjor var hun førstegangs-mor, og veldig påpasselig. I år er hun akkurat "passe rund i kantene" og det er svært så fredelig og harmonisk ute blant flokken.

Tok masse bilder forleden, det ble et lite "slideshow" ☺

Fineste Linna hun galopperte "som vanlig" sist løpet sitt, så mye at hun ble disket 😁. Det betyr at de grepene vi har gjort i vinter/vår ikke har virka særlig bra. Eller virka og virka; Linna ser ut som en "rund million" for tiden, så det har nok gjort henne godt å roe ned litt i forhold til løp. Hun er ei hissig frøken i konkurranse sammenheng, og i vinter har hun fått en skikkelig magesår-kur, og vi har langt opp treninga litt annerledes. Det vil si vi har unngått korte intervaller mm, hatt mest vekt på mye styrketrening, og langkjøring. Vi har prøvd å roe henne ned i "topp-lokket" og hjemme har det virka bra. Hun har trent svært så godt, og vært knallfin i trening. Men når hun kommer til Leangen så koker det over.

Nå ble det mange omstarter sist, tre tror jeg, og det er slettes ikke gunstig for ei hissig mærr. Men når starten endelig gikk, løste hun veldig bra og gikk godt til utgangen av første sving. DA kom galoppen! Den var tydelig lenge, hun prøvde og prøvde, kusken klarte å parere, men til slutt "vant" Linna og kom seg over i galopp.

Andre H. Stensen prøvde å holde henne på beina, og Linna klarte å ta seg en tur til i galopp, og dermed ble hun disket. Kusken er vel like frustrert som oss, for det er fremdeles ikke noen god forklaring på dette "tullet" hennes. Annet enn at det er hodet som koker over, og egenrådig som hun er, gir hun seg ikke før hun får det som hun vil....

Neste "sjakk-trekk" for Linna nå blir muligens et opphold på Leangen en periode. Linna trener så bra på hjemmebane og i sine daglige omgivelser, så nå skal hun få "overdose" Leangen. Hun skal få bo der en periode, helt til hun er like hjemmevant der som hjemme, og logger av "frityr-gryta" i topplokket. Den dagen hun finner ut at hun skal konkurrere i KUN trav, kan hun bli farlig god der ute i banen. Med den fysikken, det steget, og den viljen, i bare trav, kan gå riktig bra det 😜.

Så får vi se da, om Linna kommer til samme slutning som oss :-)

Men nå er det stallarbeid som kaller, ha en fin dag :-)

Annelise

Ingen kommentarer: