mandag 30. mai 2016

Sommer-leir og trenings-leir :-)

For Hauk Viking, Linna og Dag Åsa :-)

For å ta guttongen først; han er sendt på hingstebeite utpå Ytterøya i regi av Nord-Trøndelag hesteeierforening. Vi har ikke hatt hingstføll før, og ikke vært der ute, men du verden for et hesteparadis de kom til flokken.

Der skal han gå sammen 12 andre åringshingster, på store flotte beiter til langt ut på høsten. Vi kjørte utover på onsdag ettermiddag, og flokken ble sluppet på et begrensa område mens vi var der. Delte av en liten "flik" innerst på beite, for at guttene ikke skulle "spres for alle vinder" før de hadde blitt kjent, etablert litt rang og fått seg en kompis :-). Veldig gøy å være med på dette, jeg tror guttene får en fantastisk sommer der ute;Filmen er fra selve slippet, og de første par minuttene. Etterpå ble det tatt noen bilder;Bare Hauk Viking som titter på fotografen :-)
Etter noen minutter med intens løping, tok det seg en matpause de fleste, før de satte igang med litt løping igjen :-)Flere bilder finnes >> HER.

Så har Linna flytta på Leangen og skal stå i trening hos Veronika Bugge. Vi tar et par måneder der nå i første omgang, så får vi se hvordan hun utvikler seg. Det hadde vært veldig ok om Linna vil roe seg litt der. Hun blir lett hissig uti løpsbanen, men nå som hun skal tusle rundt der daglig, kanskje hun blir litt lei og finner ut at det ikke er sååååå mye å hisse seg opp av der ? Det er nå håpet, at hun roer seg litt og traver i løpene - DET hadde vært noe. Lykke til på trenings-leir Linna 👍.

Litt "trenings-leir" har Dag Åsa også på hjemmebane. I helga fikk vi kjørt en tur sammen Utopia på banen.Jørgen gjør klar Utopia, mens Dag Åsa ser utålmodig bort på meg å lurer på om vi ikke skal kjøre snart :-)Så tusler vi over til lokalbanen. Det ble ei kjempeflott økt på Dag Åsa. Hun jogger på og trener fint. Jeg fikk også målt litt laktat på henne etter siste heat. Har enda tilgode å måle melkesyre over 4 mmol på henne, og sist vi var på banen hadde hun 2.1 mmol etter siste intervall på 175 i snitt puls.

I helga øka vi en del, siste arbeidet over 4 minutter gikk i snittpuls på 185, var redd hun var "stinn" av melkesyre, men nei da, 3.4 mmol viste måleren. Snakker vi STOR kapasitet mon tro ? Imponert !! faktisk :-)

Må vel øke på litt til neste gang, se om vi nærmer oss 4.0 mmol, som er ideelt å ligge å trene på (aerob trening). Farten kryper sakte men sikkert nedover mot "mønstrings-løps-tempo".

Ellers har Bella fått ei nydelig mørkebrun helsøster i dag (natt), med hjerteformet "stjerne" i panna 💖, gratulerer til Marie & Joar :-).

Solen skinner og sommeren har kommet, flokken går ute på beite 24/7 nå, og det tror jeg de trives godt med.

Annelise


Ingen kommentarer: