søndag 5. juni 2016

Liten flokk :-)Ja, for flokken har krympa 😜, men det er heldigvis bare midlertidig. Linna er på Leangen, og Eldjenta + "lille-mor" er på hingstestasjon for inseminering, og Hauk Viking lever glade dager på Ytterøya.

Med Linna går det bare bra ! Veronika Bugge har fått kjørt litt, og kjent på henne nå. Har hatt mest fokus på å roe ned Linna i løpsbanen, og det har gått bra, hun er roligere nå. Neste steg blir å teste ut litt utstyr og finne riktig balanse på skoninga. Håper hun finner fram til en optimal løsning, slik at Linna holder travet i banen.

Eldjenta ble kjørt til Langland stutteri på onsdags kveld. Lillemor hadde ikke spesielt lyst til å kjøre henger, så Jørgen måtte omtrent løfte henne inn etter mora. Den som ikke vil, den skal 😆. Neste dag (dag 28 etter fødsel) ble det konstatert fint egg, og på fredagen (dag 29) ble hun inseminert med Bork Odin igjen. Tipper de la inn en borka hingst denne gangen 😇.  Det kan bli en salgbar type 😂.Men tilbake til flokken hjemme, bare 3 lysebrune fine mærrer tusler ute på beite nå. Har ikke åpna opp hele beite enda, de får klare seg med Lynkyl-åkeren, enn så lenge. Det er ei gammel-eng på nedsiden av stallen, som egner seg ypperlig til beite for lettfôra hester. Både Utopia og Bella er nesten litt smårunde, bare Dag Åsa holder midjemålet, men hun er også den eneste av de tre som er i trening. Pga Dag Åsa tilleggs fôrer jeg litt, og hun har alltid vært en slank og smekker storspiser. Rart så ulike hester er med hensyn på å holde vekta/legge på seg. Dag Åsa er den eneste vi har som ikke blir tykk, og hun spiser meget godt. Men damen er aktiv ute, og trener bra, så hun har vel bare stort matbehov i forhold til eks Utopia (som blir tykk bare av å se på grønt gress.....).Utopia er "gammelmærra" ute nå, og det vet de to småjentene godt :-). Det er liksom ingen tvil om at det bare er å fløtte seg når Utopia mener de skal!!

Dag Åsa og Bella er bestevenninner, de deler både høy og kraftfôr de, og henger sammen i tykt & tynt!

Bella sin fot ser fin ut, og vi har starta på temminga av henne;Ut å tømkjøre nå, så mye som mulig før vi spenner henne for vogn. Fordelen med å ha de på beite rundt stallen er at vi har hele sommeren på oss. Kan tømkjøre litt i ny og ne, og temme i rolig tempo, over tid.

Litt hovpleie har hun også fått;Står rolig som ei gammelmærr når Jørgen rasper hover 👍.

Om drøye to uker skal Eldjenta sjekkes for drektighet, hadde jo vært fint om det ble en positiv test, slik at vi kan hente de hjem igjen. I fjor tok vi henne hjem mellom inseminering og sjekk, men siden Eldjenta er såpass heftig å reise med, orker vi ikke utsette både henne og oss - og for ikke å snakke om Lillemor - disse ekstra-turene. De har det så godt på Langland, så der får de stå i fred og ro nå til vi henter hjem ei drektig mærr !

Nå er det tid for å temme Bella igjen, ha en fin søndag !

Annelise

Ingen kommentarer: