fredag 8. juli 2016

Liten blir stor 😊

Nå har Dag Åsa debutert på Leangen Travbane, og da er hun plutselig blitt stor ! Vi hadde avtalt å låne Linna som mentor, og Dag Åsa fikk dermed kjøre henger alene for første gang også. Det gikk overraskende bra. Hun har jo vist litt sånn "veldig glad i flokken min" tendenser tidligere, men sto som ei gammelmærr og spiste høy på turen inn til banen. Jeg blir så glad når hestene oppfører seg rolig og avslappet på hengeren. Vi har jo ei som har vært (og er fremdeles) et mareritt å reise med (Eldjenta), da er det stress og gjennomblaut hest på hengeren.

Dag Åsa reiste veldig rolig og fint, og da vi kom fram til Leangen, fikk vi selvsagt problem med mutterfeste til setet på Speedcarten. Men H-sport var åpen og vi fikk kjøpt oss et nytt. Mens Jørgen fiksa utstyret, sto Dag Åsa rolig på hengeren og slappet av 👍. 

Linna og Dag Åsa ble sela på, og så skulle vi tusle sammen rundt i hesteringen og innpå banen, og Dag Åsa skulle få møte alle skilt, flagg og "skumle" saker sammen ei som har sett dette 100x før. Men Linna var stri, og hadde ikke spesielt lyst til å tusle rolig sammen Dag Åsa.


Og etter et par runder på indre bane, og en runde uti banen, ble hun rett og slett permittert fra oppgaven... Jaja, sånn kan det gå, etter løpet på mandagen har Linna tatt av en smule, spørs om vi ikke skal ta en liten helsesjekk på damen?, de skal ikke være SÅ strie ?!

Nok om det, Dag Åsa fikk gjøre resten av sitt første "bane-jobb" alene, og det gikk over all forventning. Kjørte med lett Speedcart, og hadde kun fokus på tilvenning til banene, og holde jevnt og fin joggetempo. Det klarte hun med glans! Avsluttet med en 1700m som gikk på 2.17, og da uten å jobbe over melkesyreterskel. Dag Åsa har relativt høy terske, den ligger på rundt 187 (HR average), og det lover bra ! 


Liten hest alene i banen :-) Ja, får hun har passert 148cm (på rompa) nå, og er i ferd med å vokse seg ut av "ponni-målet" og er snart hest med hensyn på ant. cm 😉.


Målet framover nå er fremdeles å jobbe sakte men sikkert mot mønstringsløp. Eldjenta gikk sine utpå høsten som 2-åring, og trente ikke noe fortere enn Dag Åsa gjør pr i dag. Så det er ingen grunn til hastverk. 

Tok en liten videosnutt også;Ja, jeg trives med unghester :-)

Ha en fin dag i sola ☀️

Annelise

Ingen kommentarer: