onsdag 31. august 2016

Innkjøring av Bella :-)

Så har Bella fått sin aller første tur i vogn alene, og det gikk veldig veldig greit. Det er ei smart og fornuftig dame, men .... hun har litt "fyrverkeri" på luringa i topplokket, arvet fra sin mor 😇, men tok det ikke fram under innkjøring. Hun stoler på oss, og vi har gjort skikkelig grunnarbeid, og da går det som regel smertefritt første turen i vogn.

Bella har vært med maaange turer på tamp;Her "på feil side" av Utopia. Pleier alltid å sette de en tur på denne "feile" siden før de skal i vogn, slik at de får kjenne litt på dragene på denne siden også. Ikke alltid hestens to hjerne-halvdeler "snakker sammen". Har de sett en farlig "dings" på venstre side, og vent seg til at den ikke er skummel, kan det plutselig bli veldig skummel om den dukker på høyre siden.... sånn er det bare å være hest 😅. Nok om det, her er hun på tur med Utopia som siste finpus "i vogn". Så ble det litt ekstra repetisjon av tømkjøring;

For å kjenne at styringa sitter på plass, samt "start-stopp-knapp". Bella er usedvanlig smart, og tar ting på strak hov, noter såvell som unoter, så vi må helst være enda smartere 😂.

Men så kom den store dagen, Bella skulle i vogn alene for første gang;

Og det gikk helt upåklagelig! For ei flink frøken! Stor er hun også blitt, ca 150cm nå, vokst forbi både Utopia og Dag Åsa (begge 147 cm).

Jørgen fikk filma oss på turen tilbake til stallen, og Bella er mest opptatt av å leike med leietauet 😂Da er jomfru-turen unnagjort. Vi får ta noen flere turer samme med Jørgen, før vi kjører på egen hånd.

I kveld skal Hauk Viking hentes hjem fra Ytterøya etter 3 måneders "speider-leir", det blir jammen men godt å se guttoingen igjen, og over helga skjer det masse spennende på trav-fronten - kommer tilbake til det 😉.

Ha en fin dag i regnet, Annelise :-)Ingen kommentarer: