torsdag 8. september 2016

Hvil i fred Utopia 😢

Så kom dagen, og Utopia har tatt turen over til storebror Vinge Blessen og de eviggrønne gressganger.Født 19. juli 2010 på Trøen, og trakk sitt siste åndedrag i dag, ute i kløverenga på Trøen. Når vi tok flokken inn fra beite i slutten av august, og fikk se hvor fryktelig hun hadde det med sitt sommer-eksem, bestemte vi oss for at hun skulle få slippe. Flere store doser meg kortison i løpet av sommeren har holdt kløen noen lunde i sjakk, men det ble bare værre og værre utover høsten, og det gjorde vont å se hvor ubehagelig det ble for henne på slutten.

Valget om å la henne vandre var på en måte lett, dyr skal ha det godt, og sommer-eksem er ikke godt. Men, - så er vi jo glade i disse gampene våre da, så emosjonelt var det ikke lett.

Vi lånte mora hennes; Varnes Pia, for å lage lillebror/søster til vår første traver Vinge Blessen. Et rent emosjonelt prosjekt, bare for vi hadde lyst. Seint i sesongen ble hun drektig, og 19.juli året etter kom hun, lille Utopia.Født snill og ferdig temt, ukomplisert fra dag en, og resten av livet :-). Når vi pensjonerte Utopia fra travsport pga sin vonde fot, tenkte vi at hun burde få leve videre som "drømme-ponni" til ei hestejente. Men, så kom denne eksemen snikendes i fjor høst, og ble bare verre og verre. Utopia er det tredje avkommet til Varnes Pia (av totalt 7) som har utviklet, og blitt avlivet av sommer-eksem.

Jaja, slik gikk det, det ble et relativt kort, men godt liv. Takk for alt Utopia 💕.

Annelise


Ingen kommentarer: