fredag 23. september 2016

Nydelig høst på beite 😊

De siste 14 dagene har flokken kost seg på beite, etter en liten periode på stall og i luftegård. Jeg trodde høsten var kommet for å bli, men tok feil 😅, for etter et par uker med litt høstvær, kom det jammen en liten sommer tilbake. Flokken var ikke vond å be, på beite har de de helt supert, og storkoser seg.De får både høy og kraftfôr servert ute, og har hatt en helt nydelig høst. Snakk om det gode liv. Nede på Lynkylåkeren er det fremdeles godt med gress og "tidsfordriv", så de har sine daglige turer ned til maten, og går "brattkneika" mange ganger daglig, ikke rart det blir lårmuskler på damene 😉, de må "jobbe" for maten, og trene i tillegg.Hauk Viktoria med Dag Åsa og Bella i bakgrunnen.

Eldjenta ser uforskamma flott ut, blank og fin, og i passe godt hold. Hun er sjekket på 30 dager og var de fremdeles drektig med pappa'n til Hauk Viktoria og Linna (Bork Odin), og jeg håper og tror at "spiren" fremdeles er på plass. Tenker det kommer en borket hingst til neste år 😇 😂.Viktoria her lik Eldjenta i kroppen, mere lik mamma'n sin hun enn storebror Hauk Viking. Ser også ut til å bli litt større enn storebror, i allefall er hun større "gitt samme alder", så vil tiden vise hvor store/små de ender opp etterhvert.Dag Åsa er blitt riktig så fin, edel og sterk i kroppen, og trener godt. Vi har hatt noen uker uten trekkbil (automat-kassa på Landcruiseren måtte skiftes....😝), så vi har ikke vært på Leangen på en stund med Dag Åsa. Men hun trener jevnt i "mønstrings-løps-tempo" på Remarka, med speedcart. Fysisk er hun helt klar for mønstringsløp, nesten uten å overstige sin egen melkesyregrense faktisk!! Men vi må en tur til på Leangen for å sjekke at den mentale biten også er på plass, før vi melder til løp.

Bella har jeg tømkjørt masse, og i helga skal vi kjøre vogn "alene". Dvs Jørgen skal være med som "back-up" på litt avstand, går det greit, settes hun i "trening" på samme måte de andre unghestene har gjort hos oss.


Over; Eldjenta og Dag ÅsaOver og under; flokken tar turen innom bringebær-krattet for litt dessert før de tusler opp til toppen og utsikten igjen.Hauk Viking skal settes i vogn for første gang i helga. Han er godt forberedt:Tømkjørt masse, og er snill som dagen er lang. Her er det Jørgen som er ute å går, mens jeg er på Klasseløps-fest på Bjerkebanen ☺️, ikke farlig å reise på husmorferie når livet hjemme i stallen fortsetter som normalt.Mens Hauk Viktoria er lik mora si i kroppsbygning, har Hauk Viking fått fargene, når jeg ser bildet over, er det Eldjenta jeg ser i farta 😅, snakk om snarlik mora si.

Men fra siden ser man godt det er Järvsöfaks-blodet som slår gjennom;Linna står fremdeles på Leangen, og det ble jo ingen klasseløps finale på henne, det var i grunnen forventet også da. Nå gjorde hun er ganske bra løp i kvalifiseringen på Bjerke, men la dessverre inn en liten galopp i siste sving, der glapp det en premie.... hun har galoppert bort en den plasseringer og premier denne dama gitt....😁.

Men kusken var fornøyd, og mener det er mye å hente for henne når hun legger galoppskoene på hylla....Hadde jo vært kjekt hun hun finner ut av det snart 😊.

Sola skinner ute, men det meldes om regn på yr, jeg får trene gamp før regnet kommer, ha en fin dag :-)

Annelise


Ingen kommentarer: