onsdag 5. oktober 2016

Litt "omstrukturering" ;-)

Blir det på hesteflokken vår nå, tid for endring 🤔. Linna var på Biri på søndagen og prøvde seg i et hoppeløp stengt på 42.000,- Godt meldt, men ikke autostart som vi helst ønsker for henne. Denne gangen skulle GV Gundersen friste lykken med Linna, men den den gang ei. Og siden hun varmet så dunder-fint, og løste såååå fint i prøvestarten, steg forventingene - og skuffelsen blir ditto stor når det ender i galopp og disk igjen 😖.

Akk ja, da bestemte vi oss for å sette strek, hverken vi eller trener Veronika klarer å få henne til å holde seg i trav. Fryktelig synd, for trave kan hun!! Men nå får andre prøve. Jeg la ut en annonse på TGN sine sider , og nå er hun solgt. Det kom flere henvendelser, men vi er veldig godt fornøyd med å selge henne sørover til Stian Eilefsen og Louise Trudvang. Og håper de finner ut av disse galoppene, og får satt en stopper for de, da får de ei fin travermærr. Ikke nok med at Linna reiser sørover, hun får følge av Hauk Viking også 😃. Men han er ikke solgt! Han skal ned til innkjøring/temming/trening til de som kjøper Linna. Snakk om en knakende god løsning 🤗.

Det blir selvsagt trist å gi opp Linna, og kanskje "risikere" at andre får henne til å trave 😜, og "høste frukter" av noen års arbeid her oppe. Men det får så være,  jeg kan ikke la en "stolthet" gå utover hest og oppdretter. Det aller beste for Linna og hennes oppdrettere, er jo det løsner i banen for henne. De er jo avlet for å trave, og oppdretter fortjener å se mærra vinne løp, og det gjør også nye eiere om de løser galopp-floken 👍.

Ellers går livet i stallen sin vante gang. Begge åringene har vært flere turer i vogn, og det har gått greit for både Bella og Hauk Viking. For Bella sin del har det gått så uproblematisk, at hun trener jeg alene nå;Hauk Viking har gitt litt mere utfordringer, men på ingen måte skapt problem. Han har mere egne meninger enn mora hadde, og er en helt annen type lynnemessig. Noe egenrådig, og såpass trygg på seg selv, at han tør å protestere 😝. Han likte ikke det trykket som legges på rompa i en nedoverbakke, og protesterte noe. Ikke voldsomt, men viste dog at han tørr prøve. Vel nede på banen tusler han rolig som en gammelvallak og oppfører seg pent.Vi har vært flere turer meg gutten, og han tillater seg å protestere hver gang halereima strammer litt, og det synes jeg ikke noe om. Han har blitt stoppet og korrigert hver gang, og turene har gått greit. De fleste unghestene vi har kjørt inn har i løpet av de første månedene i vogn vist en "anelse letthet i rumpa", men det har vært litt mere typen; "iiiik jeg skvatt" osv. Hauk Viking er ikke redd, virker ganske stødig som type. Men nå fikk vi en fin mulighet til å sende gutten på skikkelig "unghest-skole", og griper den 😊. I tillegg har Stian temt pappa'n til guttongen, så da er sønnen i trygge hender.  De har flere åringshingster til temming, som går på utegang, og trenes i flokk. Dette  tror vi blir bra for Hauk Viking. I første omgang avtaler vi 2 mndr, med mulighet for et lengre opphold om vi finner det fornuftig 👍.

Dag Åsa har trent veldig bra, men har blitt snørrete! Hun får riste av seg basseluskene før vi tar henne med til Leangen og mønstringsløp. Hun har hatt en flott utvikling i sommer, kanskje spesielt mentalt, blitt mye mere voksen og står rolig og slapper av under påseling nå. Ca 147cm på rumpa, som fremdeles er litt høyere enn manken. Men som type er hun riktig så fin ☺️, og veldig bestevenninne med Bella. Det er ikke lenge til de to kan trene sammen.

Høsten er her, nå med sol og flott vær - jeg skal ut å nyte, ha en fin dag!

Annelise


Ingen kommentarer: