onsdag 19. oktober 2016

Rutinekjøring for Dag Åsa 😉

Eller, "trening på Leangen mens de andre varmet til rutinekjøring" burde det stå 😂 . Det møtte dessverre ikke flere 2-åringer, så da ble det "bare" et arbeid i banen med Veronika sammen en hest fra hennes stall som selskap og "farts-holder".

Tidsvinduet for godkjente mønstringsløp begynner å nærme seg slutten, og det er tid for Dag Åsa å prøve seg i banen. Hun har trengt tid på å vokse seg til, og modnes mentalt for oppgaven. Trening har hun masse av i kroppen, og strengt tatt er hun kanskje den av våre 2-åringer som har mest trening i kroppen, så den biten skorter det ikke på. Men hun har trengt sommeren for mental modning, så har hun vokst og modnet seg veldig i kroppen i løpet av høsten. Mangler bare en par cm nå, så er hun over "ponni-grensa". Mentalt har hun blitt veldig fin, mye mere stødig og harmonisk, men er ei litt var frøken, og synes livet kan være litt småskummelt i blant.Her er hun nydusjet og fin, klar for hjemreise og kveldsmat sammen sine venninner på Beistadtrøa.

Dag Åsa fikk ei fin økt på banen i går, og nå krysser vi fingrene for at hun gjennomfører et fin mønstringsløp på søndagen:Skulle det ikke gå veien på første forsøk, har vi enda et par muligheter, men vi krysser fingrene for at det går fint på søndagen. På lokalbanen i Remarka har hun gått "mange godkjente mønstringsløp", og det uten å "pushe" melkesyregrensa nevneverdig. I går travet hun 1.54 på det kjappeste, på 200 i puls, dvs langt under hennes makspuls (høyeste puls målt på Dag Åsa er 236), så hun har på ingen måtte slitt seg ut i går.

Ellers har vi en fantastisk høst for tiden, noe nattefrost, men fantastiske flotte dagerRim i gresset etter nattens kuldegrader.Og 13 varmegrader på dagtid, tidenes beste oktober står det i Adresseavisa, DET kan jeg godt like!!Bella er ute å trener annenhver dag nå, og har fått sko på alle fire. Litt større utfordring å få på henne baksko, noe som vi tror henger sammen med den stygge skaden hun pådrog seg i den ene bakfoten i fjor vinter. Men vi tar det pent, trener på å løfte bein og "kakke litt i sko" hver dag nå, så går det seg til tipper jeg.

Hauk Viking er også godt i gang med "travets ABC" nede i Skiptvedt til Stian Eilefsen, og det blir spennende å se hvordan han utvikler seg som traver i løpet av vinteren, men vi har trua 👍 (evige optimister må hvite 😂).

Sola skinner, og det er på tide å trene gamp! Ha en fin dag!

Annelise


Ingen kommentarer: