torsdag 17. november 2016

Vintertrening 😂Ikke akkurat vinter, men vi trener i alle fall 👍. Etter en periode med barfrost og betongharde veier, kom regn og + grader, og det ble litt bedre å trene etter grusveiene i grenda. Godt å slippe barfrosten, men må det regne så massa da 🤔 ?.

Dag Åsa syntes det var godt å få trave litt, ikke bare trekke tung vogn i skogen. Ikke vond å be hun når muligheten for litt jogg ba seg. Jogger bakkene opp i fint driv, for så å tusle en runde "på toppen" med utsikt opp til Beistadtrøa (bilde over).Dag Åsa har hatt utrolig stor utvikling både mentalt og i kroppen. Hun har alltid vært lita, men har nå strekt seg såpass at hun "snuser" på ponnimålet - snart hest  😉 ? Veldig lett og edel type, flott eksteriør etter min smak. Men den største utviklingen i løpet av seinsommeren/høsten er på det mentale planet. Hun er blitt så mye mere voksen i hodet, veldig behagelig og trivelig på stallgang under påseling og trener på som ei "gammelmærr" 😊.

Hun har hatt både nerver og litt krutt i topplokket, og ikke vært den enkleste hesten å temme, men hva gjør vel det?, når resultatet blir så bra 😉. Det handler vel strengt tatt mest om å bruke mye tid, og ta små skritt, så går det sakte med sikkert framover. Kjekt å tenkte på, for nå har vi ei likedan "tøtte" som skal temmes; Hauk Viktoria viser tydelige tegn til at hun ikke er av samme slaget som Utopia (dvs IKKE født ferdig temt 😂). Hun er sin mors datter, og gemyttmessig i "samme gate" som både mora og Dag Åsa. Her er det jenter som vil noe!!

I dag skal Bella ut å kjøres en tur. Hun har vært relativt lett å temme. Hun er smart på godt å vont, så jeg må bare passe på at hun ikke lærer unotene. Hun er nok typen skal kan "øse seg opp", og "ta litt av" om det blir mye inntrykk. Så derfor går vi veldig sakte framover, men har kommet til "jogge-stadiet" i treninga nå. Hun har lært seg og trave (ville bare løpe i passgang i starten), men treninga er foreløpig av det "beroligende" slaget, jeg vil ikke helle flybensin i topplokket til Bella, for hun er nok sin mors datter hun også, så vi kjører bare rolig og senker skuldrene enn så lenge. Hun skal da tidsnok få vise at det er litt krutt i toppen, men må lære seg å gå/jogge rolig først 👍.

I dag er gråvær med oppholds, så skal det bli kaldere igjen, og da vil jeg gjerne ha 10 cm med tørr, hvit nysnø takk ☺️.

Ha en fin dag, Annelise

Ingen kommentarer: