torsdag 1. desember 2016

Vinteren kommer ........ og går .... og kommer igjen 😝

Ja, slik har det vært i høst, og nå har det kommet en liten vinter igjen, og det skal komme mere. Det har vært litt utfordrende å få trent hest i høst, mye barfrost, litt vinter - så masse regn og frost igjen. Dårlig føre for å si det slik 😑.

Etter en periode med barfrost, kom det litt snø, og hestene fikk ta ut litt overskudds energi og løpe litt på ridebanen igjen, det er alltid populært:Her er det stallens yngste damer som leiker litt sammen, Bella og Viktoria. For aller minsta sin del er det første gangen hun hilser på "Kong Vinter", og det tror jeg hun likte godt !Stor pie er hun blitt, ca 135cm på rumpa og større enn storebror gitt samme alder. Kanskje hun blir like stor som mora si ? Lynne er i allefall likt mor, så her er det bare å stålsette seg, og blir hun like god i travbanen så er det da bare helt i orden ☺️.

Etter litt leik og herjing ute, får småjentene inn en tur for å tørke opp litt:Hun får trene litt på å stå i ro, litt tålmodighets-prøve for Viktoria, men hun lærer;Får ikke ut før hun står rolig og behersket og slapper av på stallgulvet.

Neste dag er det Bella og Dag Åsa sin tur og slippe løs litt krefter på ridebanen, og Bella har vokst forbi Dag Åsa nå, blir fin størrelse på Bella;Det er så greit med jenter som har vokst opp sammen, ikke noe tull og tøys, bare gode venninner som leiker godt sammen!Så er de svette og slitne, vil inn og tørke litt 😊.Etter dette snøfallet kom det regn, masse regn, og vaska vekk både veier og mere til. Aldri kan jeg huske at regnet har herja så til de grader med naturen. Blåis og holkeføre, små ras flere steder, og veier vasket vekk. Men hestene har nå stort sett fått den treninga de skal ha, og Bella har blitt riktig så fin å kjøre. Enn så lenge merker jeg ikke noe til den stygge skaden hun pådrog seg i fjor vinter, så "bank i bordet", det går bra enda. Vi krysser fingre for at foten er like god som før, og at den tåler treninga som gradvis trappes opp nå 👍.

November måned er den mest utfordrende for meg, dørstokkmila kan være lang, og noen dager frister det mere å krølle seg sammen i sofa'n, fyre i ovnen og kose seg inne. Men - når en først kommer seg ut, så er det da ikke så ille 😂:Og desto bedre å finne sofa'n etterpå, med god samvittighet i tilegg!Dag Åsa bryr seg i allefall fint lite om været, hun trener på som bare det, og koser seg ute i nysnøen.

Ha en fin dag, Annelise ☺️

Ingen kommentarer: