tirsdag 31. januar 2017

Tilvenning til hodelag/bitt

Ja nå som Hauk Viktoria er blitt åring, er det bare å fortsette med temming, og gradvis tilvenning til det livet hun er født til; som travhest ☺️. Vi synes hun utvikler seg fint, både eksteriørmessig og mentalt. Det er ei aktiv frøken, mye vilje og power, og hun har et fantastisk flott trav 😍. I går fikk hun sitt aller første møte med hodelag/bitt, og det uten å bry seg i det hele tatt !! Aldri har jeg opplevd en unghest som ikke har gjort noe som helst notis av bitt for første gang 😃. Dette aksepterte hun fra første sekund, for en positiv og deilig overraskelse.Her er hun knipset etter å ha vært med Dag Åsa en tur i marka, i "to-spann". Begynner ganske tidlig å ha på hodelag/bitt under grima når unghestene er med på tamp, bare for at de skal venne seg til at det er en del av vanlig utstyr når vi trener. På våre unghester har jeg hatt svært god erfaring med Horseware sitt Rambo Micklem multihodelag. Har str. M, og det sitter godt på våre kalde åringer. De fleste har lettere akseptert bitt med dette hodelaget, og den godeste Viktoria synes det var helt greit! Fantastisk.

I går fikk hun være med Dag Åsa en liten tur, ut i vinterskogen. Vi har hatt en "vår", men nå er det kommet en bitteliten vinter igjen 😂, maken til "jojo-vinter" ....!!De fungerer veldig godt i "to-spann" Dag Åsa og Viktoria, og aller minsta skal få være med mange slike turer før hun skal kjøres inn. De blir så stødige og fine å kjøre inn når de har vært med å lært dette av en voksen heste-venn.

I helga har Dag Åsa og Bella fått en treningstur sammen i Hjelpdalen/Beistadgrenda.Relativt rolig trening for jentene i nærmiljøet, koselig for hestene med fellestrening, og veldig koselig for meg ☺️.Siste brattbakken opp før vi tusler til stallen.Jørgen er fornøyd med gulljenta si. Bella har virkelig utviklet seg til å bli ei stødig og trivelig 2-årshoppe. Fin størrelse, ca 155-156 cm nå, og veldig fornuftig i topplokket. For hennes del går det mest i grunntrening/basis trening, gradiv øker vi intensiteten, og så håper vi hun er klar for mønstringsløp til våren/sommeren en gang.

Tidligere i uka var det veldig vårlig her i Stjørdal, rundt 10 varmegrader på det meste, og svært lite som minnet om januar;Her er Bella og jeg på vei tilbake til Beistadtrøa etter å ha kjørt et lite arbeid på lokalbanen. Snakk om deilig vær, helt utrolig!!

For Dag Åsa sin del er treninga blitt en del tøffere nå. Hun er sterk, og trener veldig fint. Har hatt en lengre periode med mye styrketrening/grunntrening, men går over til mere jogg/tempotrening nå når forholdene tillater det. Må justere det litt etter været, og kjører tempo/lange intervaller når det ikke er barfrost!!Hun har fått en fin størrelse, ikke stor, men akkurat passe 😉, og fremdeles like slank. Litt uvant å ha kaldblods som kan gå på fri tilgang til mat, og i tillegg får alt hun orker inne om natta - uten å bli tykk. Dag Åsa er slank og edel, ikke tynn, men ei heller ser det ut til at hun har anlegg for å bli feit (heldigvis!).

I dag skal Bella ut å jogge litt, i noe så uvant som hele 5 minusgrader 😂, det har kommet bittelitt snø, så jeg håper vi slipper barfrost, og at det er fint "joggeføre" på travbanen.

Ha en fin dag :-)
Annelise


Ingen kommentarer: