tirsdag 17. januar 2017

Viktoria sin tur :-)

Så har hun vært på sin første tur "i vogn" aller minsta! Den skal tidlig krøkes den som god kjørehest skal bli, og Viktoria får gå igjennom sammen temme-opplegget som resten av flokken. Det vi strengt tatt mangler for tiden, er en stødig gammel-vallak, eller snille Utopia. Men Dag Åsa fikk oppdraget i år, men Jørgen som ekstra støtte, og det gikk kjempebra!I nydelig vintervær fikk Viktoria være med Dag Åsa, Jørgen og meg på tur i marka både lørdag og søndag. Litt "hopp og sprett" de første metrene på Viktoria, men stødige Dag Åsa satte henne pent på plass, og resten av turen gikk kjempebra.Viktoria syntes dette var kjempegøy, og hadde mest lyst til å leike, men fant fort ut at det var lurest å tusle pent sidenav, det ble fort tungt når vi gikk inn i marka.Hun fant fort ut at det ikke var føre for mye hopp og sprett i marka, så jentene fikk bruke litt krefter i puddersnøen inn til Møssjøen et par turer. Dag Åsa er blitt reine "gammel-mærra" i vogn, så utrolig stødig og flink mentor, veldig gøy!

På søndagen fortsatte det å snø, men vi tok turen sammen med jentene i enda mere snø;


Tilbake fra dagens tur for jentene, og inn i stallen for å tørke litt, og litt hovstell for Viktoria;Fredlige hester mens Jørgen tok litt hovpleie.

Før helga tok jeg turen over til Remarka igjen med både Dag Åsa og Bella. Begge har gått i bakkene rundt stallen en periode, men nå ble det tur til lokalbanen igjen for Dag Åsa, og aller første turen over alene for Bella.En kald vinterdag sist torsdag, og kjempefin treningsøkt på Remarka for Dag Åsa10 cm nysnø på banen, så det ble relativt rolig tempo, men fin puls.

Bella har vært med Utopia over til banen på tamp, men ikke gått turen alene. Men mentalt er hun veldig stødig og fin, så fredagen kjørte vi over alene, og som forventa oppførte Bella seg helt eksemplarisk. Hun har hatt en fantastisk fin utvikling, og mentalt er hun kjempefornuftig og snill som dagen er lang.Nettopp blitt 2-åring, stor og fin, og stødig lynne, bedre kan det knapt bli :-)

Etter en relativt ustabil vinter værmessig, har vi endelig fått masse snø, og flokken koser seg ute i luftegården for tiden;

Og maten smaker aller best midt i ballen :-)Det er de helt enige om hele flokken 😂.Eldjenta begynner å få mage, og jeg kjenner det er liv der inne, kanskje kommer det en borka hingst til våren ? 😍. Jeg er svak for bork-farga hester, og det er ingen hemmelig at jeg ønsker meg et føll med denne fargen, krysser fingre for full klaff til våren 🤞.Viktoria er stor og fin, og veldig lik mora i lynne (på godt og vont ja). Like intens, men like snill og vakker. Hauk Viking og Hauk Viktoria er veldig forskjellige gemyttmessig, rart å se hvor fort lynne/personlighet kommer til når de er føll, og hvor "gitt" denne personligheten er.

I går var det siste dagen med supert vintervær på en stund, i dag kommer regnet dessverre tilbake, men i går, da var det flott;Dag Åsa skal ut å jogge i dag, jeg må hoppe inn i vinterfôra regnklær og bare bite tennene sammen, og håpe sola og den fine vinteren kommer tilbake :-)

Ha en fin dag, Annelise

Ingen kommentarer: