mandag 27. mars 2017

Ruskevær 😆

Ja, i helga har det vært mye vær (les; uvær...!) vind og regn, så i går tok vi en lettvint variant; lot Bella og Dag Åsa trimme selv på ridebanen 😂. I januar var det helt bart og vår i lufta, men jammen kom den en vinter til, som har regna vekk i helga.Jentene hadde en del overskuddsenergi, det blir slik når de må stå inne litt mere enn normalt. Masse "fnutt" som skal ut, og jeg tror de koser seg sammen i fri utfoldelse på ridebanen.

Med luftveiene går det framover, men jammen har vi hatt ei skikkelig kule. Har vært litt bekymret for dette "allergi-sporet", men ingen av dem hoster, så det meste tyder på at det har vært en skikkelig runde med luftveis infeksjon på stallen.

Vi har uansett trent relativt rolig, spesielt Dag Åsa, for hun har puste mest etter trening. Men det ser bedre ut nå, så jeg håper vi kan øke på å trene litt mere normalt snart.

Siden hun har gått i rolig trening, har hun fått med seg Viktoria på tur.Her står begge jentene klare til tur. Viktoria får på sele/hodelag hun også, for å lære seg at dette er normalt når en skal ut å "trene". Dag Åsa blir stødig, voksen og rolig når Viktoria er med, virker som hun setter pris på rollen som mentor for aller minsta. Og Viktoria er ei heftig frøken med mye gemytt 😂. I motsetning til Hauk Viking er hun utrolig lik mora si gemyttmessig. Like utålmodig, like ivrig, og jeg aner en smule bein i nesa der i gården ja. Hun er blitt stor, og har et fantastisk steg; flyver avgårde i spenstig trav 😍.Siden vi fikk en vinter til, ble det skikkelig vintertrening sist uke, og de blir passe slitne av å vasse i dypsnøen. Viktoria er veldig grei å ha med på tamp slik, oppfører seg pent, og Dag Åsa setter henne på plass når hun finner det nødvendig.Jeg trivdes godt med vinteren som kom nå i slutten av mars, reint og fint, og flott i marka.

Ellers så er Eldjenta blitt temmelig diger nå, det er ca 6 uker til termin (6. mai), og jeg er som vanlig veldig nysgjerrig på hva hun bærer på ☺️. Rart å tenke på at hun skal ha sitt 3. føll nå, synes ikke det er lenge siden hun selv var nyfødt og mitt aller første oppdrett.

Så har vi bestemt oss for å ta hjem Hauk Viking 😍. I morgen blir han vallak og skal hjem før 1. mai en gang. Stian gir seg som trener, og vi velger å kastrere og ta hjem gutten framfor å sende han videre til ny trener. Det blir utrolig spennende å få heim "litjguten", og se hvordan han blir mottatt av mora og sine venninner.

I dag skal Dag Åsa ut å trimme litt, om stormen ute ikke tar helt av - ikke så gøy å trene hest når det er nesten storm i vindkastene 😝.

Ha en fin dag, Annelise

Ingen kommentarer: