mandag 15. mai 2017

Gutta mine 😊

Og nå snakker jeg ikke om de to langbeinte karene jeg har heime, nei, det er gutta i stallen det handler om her 😉.

Fra å ha bare fine damer på Trøen, har vi no to gutter også, så morro. Hauk Viking er godt integrert i gjengen igjen etter ett år på bortebane. Eneste Bella som var litt småskeptisk til å få hjem den lille "plagsomme" hingsteballen hun har vokst opp med. Men Hauk Viking har overbevist Bella om at han "bare" er en snill, fredelig og rolig vallak nå, som mest av alt er opptatt av mat i luftegården 😂.

Hauk Viking ble satt rett i trening når han kom hjem, på med tunge trykkvogna og ut i terrenget. Annenhver dag har han jobbet ("slitt og dratt på den tunge vogna" - hilsen Viking), og i går tok vi turen ned på veiene nede i Beistadgrenda og Hjelpdalen. Jeg hadde knapt sett trav i gutten, for i marka er det ikke mange mulighetene til å løpe noe særlig. Jørgen var med og filma - samt kjørte bil litt rundt Hauk Viking for å se om han tålte det - og det gjorde han 😀 👍. Så fikk han jogge litt, fremdeles med tunge vogna bak, og stort sett bare bakker - opp eller ned. Denne patella opphakingen han har hatt et tilfelle av sørafor, har jeg ikke sett eller merket noe til etter vi henta han hjem. Vi har også tøyd og bøyd og "halt og dratt" i bakparten for å få orden på den litt heftige låsningen han hadde i bekken (sikker pga at ømheter pga patellaopphakingen). Det har virket, for nå jobber Viking så fint, og traver avslappa, rent og pent, og viser i grunnen veldig fine takter;Hauk Viking sin måte å te seg i vogn på, trave og sånt, minner meg som en mix av Vinge Blessen og Eldjenta 😂. Han har bakbeins aksjon litt som Vinge Blessen; den er bred og kraftfull. Eldjenta er jo rein linjetraver, og ha en helt annen måte å føre bakbeina på. Men framdriften til gutten, den minner om mora; han vil fram - rett fram! Ikke stri, bare veldig "rett som en snor" - og skal rett fram! Det er i grunnen en deilig følelse !!

Ellers så syntes jeg Hauk Viking var veldig liten når han kom hjem, men stavmålet viser faktisk 148 cm på baken, og 147 på manken, så han er da ikke så veldig liten. Blir ingen stooor hest, men vil tro han bikker 150 cm om et år etter to. Det er bare mora og lillesøster som er store, så er Viking en kraftigere hest, Pappa Norheim Faksen har preget han godt ! Viktoria er nesten like stor allerede, så mye typer på at hun blir større enn storebror snart.

Når det gjelder Lillebror, så tror jeg han blir enda større, for maken til langbeint kar har vi knapt hatt før (mere som mora da hun var føll). Han er veldig lik mora si, og gemyttmessig i samme gata som mor og helsøster.  Han vokser så fort at jeg rekker knapt å ta bilder, gjøre de klar for bloggen, før jeg strengt tatt burde tatt nye bilder så fort som han vokser 😜. Så dagens bilder i bloggen er allerede "out of date", ble tatt når han var 3 dager gammel, og i morgen er han ei uke gammel - tiden flyr.Her er Eldjenta ute første dagen, og lillebror er tre dager, synes det er en viss likhet ute å går, mere enn de andre føllene til Eldjenta i allefall.

Lillebror har vært heldig med været, det har vært oppholds, og blitt godt og varmt i løpet av hans første leveuke. Litt kald de første dagene, men i går hadde vi rene sommertemperaturen i Trøndelag.Eldjenta er ei flink mor, passer godt på og har full kontroll hele veien.Og lillebror er en nysgjerrig type, med mye krutt i beina !Om ikke lenge kommer jeg til å dele av beitet og la flokken få ta i bruk Lynkylåkeren og skogen "der nede" som en forsmak på sommerens beitesesong. Får starte med noen timer på ettermiddagene, for tilvenningen sin skyld.

Nå er det hestetrening på programmet igjen, Dag Åsa skal ut å svette litt igjen :-)

Ha en fin dag.

Annelise

Ingen kommentarer: