tirsdag 2. mai 2017

Så er Hauk Viking hjemme igjen 😊

Etter et år på bortebane, har han nå kommet hjemme til flokken sin igjen, stor stas 😃. Jørgen var sørover i helga og tok med seg Vikingen oppover, og det var en blank og fin gutt som tusla av hengeren, og kjente seg igjen med en gang.

Damene sto ute og ante ingen fred og fare 😂, mens Hauk Viking fikk inn en tur å se seg om i stallen, før vi slapp han ut i luftegården sidenav flokken. Alle godt kjente fra før, unntatt Lillesøster Viktoria; de har aldri sett hverandre før.

Hauk Viking ble kastrert for noen uker siden, og møtte flokken som en rolig kar gitt.Noen grønne spirer var mere interessant enn disse damene !Viktoria og Eldjenta var kjempenysgjerrige, og vennlig innstilt begge to."Er det du ja, min sønn"Det første møtet gikk veldig fredelig for seg, jentene viste mest interesse, Hauk Viking tok livet med ro, og syntes vist ikke det var noe grunn til å "ta av", han var jo bare kommet hjem ☺️.Vikingen er i kjempefin forfatning. Blank og fin, passe hold og snill som dagen lang. Takk til Stian Eilefsen for fin jobb med gutten vår 💐.

Nå skal han få slappe av et par dager etter den lange reisen, så får vi sele på og kjøre en tur. Etter han ble kastrert har hatt ett tilfelle av patellaopphaking. Nytt og ukjent for meg, men "google kan alt", og etter samtale med veterinær ble vi enige om at vi først "ser det an". Unghester som opplever dette; at patella (= kneskålen) henger seg opp over "kul" ytterst på lårbeinet, blir som oftest rådet til mere styrketrening som kur. Virker ikke dette, finnes det inngrep (snitter litt i ei stram sene i dette området), men det er ikke ønskelig, for hester hekter opp patella når det står og sover. De låser beina på denne måten slik at de faktisk kan sove stående. Denne mekanismen kan en "snitte vekk" for hester som opplever at beina låser seg "i tide og utide", men det vil vi selvsagt unngå.

Helst skal Hauk Viking bare trekke tungt og gå i oppoverbakke nå. Men det er jo lett 😂, hva gjør man når man ER på toppen da 😜. Vi får løse dette med trykkvogna, sette på fullt trykk nedover så han må trekke vogna etter seg i nedoverbakkene, så får han trene oppover igjen. Vi har nok bakker å trene i - det skal ikke stå på det nei 😄.

Ellers så har våren endelig kommet til Trøndelag, for noen få dager siden så det slik ut;Altså rett før helga. Fysj for et vær, jeg var ikke innstilt på vinter igjen, men heldigvis forsvant denne også, og nå tar jeg det for gitt at dette var aller siste krampetrekning fra vinteren denne våren! Basta!!Dag Åsa bryr seg ikke om snøen, og er i normal trening igjen, etter både halsbetennelse og trekking av ulvetenner. Vi har den siste tiden kjørt med bittløst hodelag, og det har fungert helt strålende faktisk. De var store, og satt veldig god fast disse ulvetennene hennes, så vi fikk ikke lov å ha på bitt før det var grodd skikkelig i munnen. Men Dag Åsa fungerte så utrolig fint på bittløst, så det kan godt hende vi kjører med det litt fremover nå. Hun har åpenbart hatt ubehag av bitt mot store ulvetenner, for hun ble mye roligere og finere å kjøre uten bitt 😃.

Bella og Viktoria fikk løpe litt og riste av seg litt lopper i blodet i går formiddag, mens vi venta på Jørgen og Hauk Viking;Snøen har smelta, vinterpelsen er felt, og gresset spirer i bakgrunnen, kan det bli bedre ?Bella er langbeint og lekker, traver fint, og vi ser på Rikstoto Direkte at avkom etter Thai Tanic gjør det bra på travbanen - det liker vi 😊.

Viktoria er veldig vakker, om jeg skal si det selv 😇 😂:En svart perle rett og slett. Langbeint og lekker, flott steg og bein i nesa! Veldig forskjellig fra sin storebror, og nesten like store faktisk, hun vokser nok forbi Vikingen snart.

Eldjenta er diger, og nå er det ikke lenge igjen til føllet kommer. Termin (11 mndr) den 6. mai, og jeg er i beredskap; kan komme når som helst :-)

Ha en fin dag i sola, Annelise


Ingen kommentarer: